Sancerre Blanc, Montagu

Artikelnummer
46277
Sedert 3 generaties bestaat Domaine Montagu in SteGemme- en- Sancerrois. Hun wijngaarden (7 ha) liggen verdeeld over kalkstenen bodem, kalkachtige klei en vuurstenen bodem. Door een mix van de Sauvignon Blancs uit deze diverse terroirs streeft Pascal Jolivet complexiteit en balans na. Jolivet is bekend om zijn natuurlijke benadering: koele vinificatie met de wilde gisten. Na de vinificatie blijft de jonge wijn nog 4 tot 6 maanden op de droesem ter ontwikkeling van het verfijnde en complexe aroma. Frisse, volle droge wijn.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De kalk- en krijtrijke wijngaarden van Sancerre liggen op de linkeroever van de Loire, in en rondom het plaatsje Sancerre. Sedert 3 generaties bestaat Domaine Montagu in Ste Gemme- en-Sancerrois. Hun wijngaarden (7 ha) liggen verdeeld over kalkstenen bodem, kalkachtige klei en vuurstenen bodem. Door een mix van de Sauvigon Blancs uit deze diverse terroirs streeft Pascal Jolivet complexiteit en balans na. Jolivet is bekend om zijn natuurlijk benadering: Koele vinificatie met de wilde gisten. Na de vinificatie blijft de jonge wijn nog 4 tot 6 maanden op de droesem ter ontwikkeling van het verfijnde en complexe aroma. Frisse volle droge Sauvignong Blanc wijn.
Detailed information
Alcohol percentage
12.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Op heuvels op een hoogte tussen de 200 en 400m. Door de Loire rivier in het oosten en de omringende bossen is hier een mild microklimaat dat profijtelijk is voor de Sauvignon Blanc.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Loire
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Sancerre is door zijn typische fruitigheid en mineraliteit ongeëvenaard. Droog, delicaat en intens.
Wijn/Spijs combinatie
Uitstekende begeleider van oesters, schaal- en schelpdieren, lichte visgerechten, salades zoals bijv. aspergesalade; perfect bij zachte geitenkazen.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2016