Sasseo Primitivo Salento

Artikelnummer
46091
Deze Primitivo dankt zijn naam aan de stenige grond (sasseo is steen) van rode aarde en brokken kalkrots waar hij geboren is. Krijgt een jaar rijping in Franse tonneaux van 350 liter en ontpopt zich dan als een wijn met flink wat body en een aroma van rijpe pruimen, volop rood fruit en specerijen.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Als de hoge hak van een dameslaars wijst het schiereiland Salento naar het zuidoosten, ingeklemd tussen de Adriatische en Ionische Zeeën. Hier bezit de familie Zonin de Masseria Altemura. Een masseria is een eeuwenoude, burchtachtige herenboerderij rond een stoere toren. Naar alle kanten strekt het 300 hectare grote bezit zich uit. 150 daarvan zijn wijngaarden terwijl 40 zijn beplant met olijfbomen. Onder de schaterende zon van Apulië worden hier wijnen gemaakt van oude, inheemse druivenrassen zoals bijvoorbeeld de primitivo. Deze Primitivo dankt zijn naam aan de stenige grond (sasseo is steen) van rode aarde en brokken kalkrots waar hij geboren is. Krijgt een jaar rijping in Franse tonneaux van 350 liter en ontpopt zich dan als een wijn met flink wat body en een aroma van rijpe pruimen, volop rood fruit en specerijen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
Agro di Torre di Santa Susanna, IGT Salento.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Salento
Seal / afsluiting
KURK
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Donker robijnrood, een intens bouquet van rijpe pruimen, volop rood fruit en specerijen dat zich voortzet in de mondvullende, krachtige en tegelijk zachte smaak.
Wijn/Spijs combinatie
Gul bij lamsvlees en stevige kost, stoofpotten incluis.
Leeftijd wijnstok
Gemiddeld 12 jaar.
Opbrengst
7000 kg. druiven per hectare.
Rijping
Voor de botteling rijpt de jonge wijn gedurende 12 maanden op 350 liter vaten van Frans eiken.
Potentiele ontwikkeling
7 jaar.
Bodem type
Roodachtige, ijzerhoudende klei die gemengd is met kalksteen.
Druivensoort
primitivo
Jaar
2015