Place in the Sun Sauvignon Blanc

Artikelnummer
45552
Heldere kleur met een levendige groene tint. Aroma van eerlijk passiefruit met tropische tonen. In de smaak knisperig, mooi in balans met rijpe tropische geuren en een hint van ananas.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Place in the Sun is een verleidelijke nieuwe reeks van heerlijke wijnen gemaakt door Zonnebloem, één van Zuid-Afrika's meest gerespecteerde en lang-gevestigde namen in wijnen. De druiven komen uit de voornaamste wijnbouw regio's van het land, erkend door FLO-CERT onder de Fair Label Organisation (FLO) Standards, die deel uitmaken van Fairtrade. De wijnen komen uit op latwerk geleide wijngaarden in de voornaamste groeigebieden van de Kaap en worden gedurende de zomer gekoeld door zeewinden vanuit False Bay, waardoor rijping en concentratie van fruitgeuren vertraagd worden. De druiven worden handmatig geoogst en in kisten afgeleverd in de kelder van Zonnebloem, waar zij heel voorzichtig behandeld worden om de aanwezige fruitgeuren te bewaren. De wijn is gefermenteerd bijeen temperatuur van 13 tot 15 graden in roestvrijstalen tanks. Hierdoor zijn de fruittonen bewaard gebleven. Het etiket toont de stralen van de zon en is zowel een figuurlijke als een letterlijke verwijziging naar de zon en zijn machtige eigenschappen. Het is uitnodiging om de warmte van Zuid-Afrika met meer dan 300 dagen puur Afrikaans zonlicht te omarmen. U vindt het in de mensen en de ruime open landschappen, in de kleuren en de aard, in de muziek en de beweging.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Heldere kleur met een levendige groene tint. Aroma van eerlijk passiefruit met tropische tonen. In de smaak knisperig, mooi in balans met rijpe tropische geuren en ananas.
Wijn/Spijs combinatie
Te serveren bij groene salades, vis en pasta gerechten, gemaakt zonder room.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2016