Drostdy-Hof Shiraz

Artikelnummer
45713
Intens paarsrood met naast de fruitige tonen de verleidelijke bloesemaroma's die kenmerkend zijn voor een Kaapse Shiraz. Krachtig en tegelijkertijd zacht, soepel maar met grip. Voor zo maar vooral voor aan tafel.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Drostdy-Hof staat voor toegankelijke wijnen met karakter. Ze zijn modern, soepel, fruitig en nooit zwaar. De Kaapse herkomst is herkenbaar en in elke varietal zijn de unieke kenmerken van de druivensoort duidelijk aanwezig. De donkerpaarse Drostdy-Hof Shiraz heeft de verleidelijke, bloesemachtige aroma's die bij een Kaapse Shiraz passen. Die florale tonen worden aangevuld met het sappige van rijpe bramen en andere bosvruchten en een vleug kruidigheid. De afdronk is krachtig, zacht en soepel. Na de malolactische omzetting heeft de wijn op roestvrijstaal met eikenhouten staven gerust. Het hout maakt de wijn rond en compleet. De naam Drostdy-Hof verwijst naar de oude Drostdy uit 1804 bij de plaats Tulbagh, ooit een gerechtshof, nu een museum met wijnproeflokaal en kelders.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Drostdy-Hof Shiraz bestaat voor 100% uit shirazdruiven die laag bij de grond, in bushvines, groeien. De wijngaarden liggen in en rondom Stellenbosch, Paarl en Worcester: gebieden in de West-Kaap.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Donkerpaars met verleidelijke, geurige bloesemaroma's en de smeuïge smaak van rijpe bramen, bessen en meer bosfruit. Zacht met kracht.
Wijn/Spijs combinatie
Barbecue en braai Rood vlees: entrecote, ribeye, biefstuk, lam Wit vlees: kruidig varkensvlees Gevogelte: eendenborst, pittig gevulde kalkoen Groenten: gegratineerde broccoli, gevulde paprika Wild: konijnenstoofpotjes (met couscous)
Druivensoort
shiraz
Jaar
2016