Shiraz

Artikelnummer
46433
De kleur van deze wijn is diep kersenrood. Het krachtige bouquet heeft hinten van exotisch hout, peper, vanille, kruiden en chocolade. De elegante smaak heeft een lange, complexe, evenwichtige afdronk. Het is een van de mooiste wijnen in zijn soort.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De kleur van de wijn is diep en licht kersenrood, zeer geconcentreerd. Het bouquet is krachtig en doet denken aan exotisch hout, peper, vanille, kruiden en chocolade. De smaak is elegant met een lange afdronk, die complex en evenwichtig is. Frans en Amerikaans eikenhout hebben de wijn karakter en volheid gegeven. Het is dan ook één van de mooiste in zijn soort.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
Het klimaat is dat van de Middellandse Zee, met een regenval van ca. 650 mm. per jaar. De wijngaarden, die gelegen zijn op de Noordelijke hellingen profiteren van het feit dat ze aan het eind van de vallei liggen, waar het iets warmer is. De bodem is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Stellenbosch
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een krachtig bouquet dat doet denken aan exotisc h hout, peper, vanille, kruiden en chocolade. Elegante wijn met een lange afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Hij komt nog beter tot zijn recht wanneer men hem bij lams- en rundlvees gerechten serveert.
Leeftijd wijnstok
10 tot 17 jaar oud.
Opbrengst
6 tot 8 ton/ha.
Rijping
18 maanden in Frans eiken en 9 maanden flesrijping.
Potentiele ontwikkeling
6 tot 8 jaar.
Bodem type
De grond is dieprood. Het is een mengsel van verweerd graniet en een klein percentage klei, Clovelly en Hutton structuur.
Druivensoort
shiraz
Jaar
2014