Slurp! Sweet, Chardonnay / Muscat

Artikelnummer
45781
Een milddroge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de muscat druif. Een sappige smaak van rijpe meloen, gecombineerd met de romigheid van de chardonnay. De frisse aangename neus en het lichte zoetje in de afdronk zorgen ervoor dat de Sweet SLURP mooi in balans is. Een makkelijk drinkbare wijn die multinzetbaar is.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
In Bordeaux worden mooie complexe wijn met veel nuances gemaakt. Maar voor een lekkere, recht voor z'n raap boerenwijn is dit klimaat niet geschikt. Daarom produceert Ilja Gort in de zon doorstoofde Languedoc, SLURP! Een pure eerlijke wijn, gemaakt van niets anders dan rijpe, pure druiven. Deze Sweet SLURP is een milddroge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de muscatdruif. Een sappige smaak van rijpe meloen, gecombineerd met de romigheid van chardonnay maken deze wijn onweerstaanbaar. Deze fluweelzachte wijn is heerlijk bij cheesecake en wordt onverdraaglijk wanneer deze geserveerd wordt met kaas.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
11.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Gelegen ten noorden van Béziers, op de heuvels die de rivierdalen Orb & Libron scheiden, geniet de wijngaard van een positieve ligging tegenover de Middellandse Zee. Met een hoogteverschil van 100 meter geniet de wijngaard van een afgezonderde ligging en een natuurlijke bescherming tegen de vorst. De wijngaard is samengesteld van percelen tussen 5000 à 8000 stokken per hectare waarmee ze tot de meest kwalitatieve wijngaarden behoren van het gebied. Om de hitte en daarmee het hoge alcoholgehalte te bestrijden, wordt de wijn verminderd in alcohol door onder andere irrigatie van de druivenstokken. Dit garandeert een reguliere en constante hoge kwaliteit, finesse en frisheid van de wijnen.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een milddroge wijn met het karakteristieke lichte zoetje van de Muscat druif. Een sappige smaak van rijpe meloen, gecombineerd met de romigheid van de Chardonnay.
Wijn/Spijs combinatie
Deze fluweelzachte witte wijn is heerlijk bij cheesecake en blijft zelfs bij een sorbet fier overeind. De wijn wordt onverdraaglijk wanneer deze geserveerd wordt met kaas.
Druivensoort
chardonnay, muscat
Jaar
2016