Hamilton Russell Southern Right, Pinotage

Artikelnummer
45662
Prachtige Pinotage met verfijning. Donkerrood, geurig en smaakrijk. Fris èn zwoel. Met bessen en bramen, gedroogde pruim en een vleug pittige tabak. Vol èn elegant. Zacht met body. Véél wijn, maar zeker niet zwaar. In balans.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Tim Hamilton Russell is de grondlegger van Hamilton Russell, het Zuid-Afrikaanse wijnhuis dat top-terroirwijnen produceert. Anders dan de meeste andere nieuwe-wijnwereld-producenten koos Hamilton Russell er niet voor om met eindeloos veel variëteitente werken. Hij selecteerde twee druivenrassen waarvan hij verwachtte dat ze in de koele Walker Bay excellente kwaliteit zouden leveren en de unieke herkomst konden tonen. Hamilton Russell Chardonnay en Pinot Noir zijn inmiddels wereldberoemd. Zoon Anthony Hamilton vond in de nabijgelegen Hemel-en-Aarde Vallei het ideale terroir voor pinotage en sauvignon blanc. Hij gaf ze hun eigen label: Southern Right. De donkerrode Pinotage is prachtig. Geurig en smaakrijk. Bes, braam, pruim en tabak. Zwoel èn fris. Vol èn elegant. Zacht met body. Veel wijn!
Detailed information
Alcohol percentage
13.5%
Land
Zuid-Afrika
Ligging wijngaard
De Hemel-en-Aarde Vallei ligt in de Walker Bay, zo'n 3 km van de Atlantische Oceaan. De wijngaarden in deze vriendelijke, heuvelachtige streek profiteren van de verkoelende zeewinden. De pinotage staat in de kleirijke, rotsachtige delen van de vallei aangeplant. De opbrengst is laag. De naam Southern Right verwijst naar de gelijknamige, zeldzame walvis die tussen mei en december de Walker Bay 'aandoet'.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Walker bay
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Donkerrood en geurig. Met bes, braam, pruim en een pittige vleug tabak. Zwoel en fris. Vol en elegant. Zacht met body. Veel wijn!
Wijn/Spijs combinatie
Vlees: geroosterd rood- en witvlees, van entrecote tot varkensfilet. Ook stoofschotels met vlees, groenten en specerijen. Wild: fijne wildpeper, hazenrug, reebiefstuk. Gevogelte: pittig en kruidig gevulde kalkoen, struisvogeltournedos. Kaas: romige, rijpe kaassoorten. Ook: oude kaas met compote van gedroogd fruit als pruim, vijg en dadel.
Opbrengst
36,75 hl/ha.
Rijping
100% frans eiken.
Potentiele ontwikkeling
5-6 jaar.
Bodem type
De pinotage staat in de kleirijke, rotsachtige delen van de vallei aangeplant.
Druivensoort
pinotage
Jaar
2016