Weingut Allram St. Laurent Gaisberg Reserve

Artikelnummer
46425
Boeiende wijn boordevol zwoele aroma's van gedroogde zwarte pruim en karamel en de pittige toon van een vleugje verse tabak. In de mond komt hij romig en rond over, maar heeft hij tegelijkertijd ook beet. Een wijn voor bij fijne wildgerechten en kaas.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michaela Allram nam samen met haar man Erich in 1992 het wijnbedrijf van haar ouders over. De 14 hectare wijngaard ligt in Kamptal, ten noordwesten van Wenen. De stokken staan op verschillende 'Lagen' in het Strassertal aangeplant. De St. Laurent groeit op de Gaisberg waar de druiven van de mineraalrijke lössbodem en het bijzondere, gevarieerde microklimaat profiteren en tot onder andere deze zwoele, zachte, soepele rode wijn leidt. De druiven worden op roestvrijstaal vergist. Na de malolactische omzetting rijpt hij in grote vaten van eiken- of acaciahout.De fruitige tonen worden door die subtiele houtrijping aangevuld met wat karamel en een vleug verse tabak. De combinatie van vol, niet zwaar, zwoel, frisfruitig en pittig maakt deze wijn boeiend en een goede begeleider van fijn wild.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Land
Oostenrijk
Ligging wijngaard
De St. Laurent groeit op de Gaisberg. Deze horizontaal gelegen helling ligt op de meest zuidoostelijke uitloper van de Manhartsberg. Het terroir varieert aanzienlijk op deze 'Lage'. De St. Laurent staat op het onderste deel aangeplant, daar waar de bodem bedekt wordt door een laagje löss.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Kamptal
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Vol en soepel met de zwoele aroma's van gestoofde pruim en karamel aangevuld met pittige tonen. De afdronk is lang en zacht.
Wijn/Spijs combinatie
carpaccio fijne gerechten met rood vlees, als rosbief met roerbakgroenten varkenshaas lichte, fijne wildgerechten als reebiefstuk belegen kaas
Leeftijd wijnstok
20 tot 25 jaar.
Rijping
Na fermentatie lagering van 6 maanden op grote vaten.
Potentiele ontwikkeling
8 tot 10 jaar.
Bodem type
Löss.
Druivensoort
St. Laurent
Jaar
2014