Stags' Leap Stags' Leap, Chardonnay

Artikelnummer
41174
Het verleidelijke aroma van kamperfoelie begroet de neus, gevolgd door geuren van groene appelen en sinaasappelschil in de smaak. De middentong is vol met romige,mondvulling door rijping op droesem.
* Doos van 12 flessen
Beschrijving
Stags' Leap betekent 'de sprong van het hert'. De naam van dit in 1893 opgerichte Amerikaanse wijnhuis is ontleend aan een intense legende over een heroisch hert dat ooit over een enorme afgrond sprong om aan een groep jagers te ontsnappen. De wijngaarden van Stags' Leap worden omringd door de Stags Leap Palissades: een bergketen die zorgt voor een zeer gunstig microklimaat. Voeg daarbij nog een vruchtbaar terroir - met een mengeling van klei, leem en vulkanische resten - en het mag niet verbazen dat dit subdistrict van Napa Valley als eerste werd bekroond met de Amerikaanse 'appellation' AVA (American Viticultural Areas).
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Verpakkingshoeveelheid
12
Regio
Napa Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Het verleidelijke aroma van kamperfoelie begroet de neus, gevolgd door geuren van groene appelen en sinaasappelschil in de smaak. De middentong is vol door rijping op droesem.
Rijping
Gelagerd in 25% RVS, 75% Frans eiken (25% nieuw) voor 6 maanden op zijn lie. Geen malolactische vergisting.
Potentiele ontwikkeling
8 tot 10 jaar.
Bodem type
Bijzonder divers: In totaal zijn er 33 verschillende bodemsoorten vastgesteld in Napa Valley.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2008