Castillo de Molina Syrah Reserva

Artikelnummer
45696
De Syrah komt uit de Pencahue regio in de Maule Valley. Hier is de Syrah in zijn element. Door de verkoelende invloed van de hoge toppen van de Andes, kunnen de druiven er langzaam rijpen hetgeen de ontwikkeling van de aromastoffen in de druif bevordert. Na de vinificatie volgt rijping in Frans eiken vaten gedurende 10 maanden. De wijn is diep violet van kleur met een fijne geur van cassis, pruimen, viooltjes en op de achtergrond chocolade en vanille. De smaak is aantrekkelijk en vol en de wijn heeft zachte rijpe tannines.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
San Pedro is de naam van het wijnbedrijf dat de Castillo de Molina wijnen maakt. Het werd in 1865 door de broers Bonifacio en Jose Gregorio Correa Albano opgericht en was een van de eerste wijnbedrijven die Chileense wijn exporteerde. Tegenwoordig is het onderdeel van de VSPT Wijngroep (Viña San Pedro Tarapacá) die qua omvang de tweede is in wijnexport uit Chili. Het bedrijf en een belangrijk deel van de wijngaarden bevinden zich in Molina in de Curicó Valley. In de oude kelder die dateert van de oprichting, rijpen de Reserva's. In totaal bezit San Pedro 2700 ha wijngaarden,die zich naast Curicó onder andere bevinden in Elqui, Casablanca, Maule en Cachapoal. In de Pencahue regio van de Maule Valley staan de eigen wijngaarden voor deze Shiraz. Door de verkoelende invloed van de hoge toppen van de Andes, kunnen de druiven hier langzaam rijpen. Hetgeen de ontwikkeling van de aromastoffen inde druif bevordert. Na de handmatige oogst is er een koude inweking gedurende 5 dagen. Hierna start de vinificatie bij een temperatuur tussen 25 en 27°C, deze duurt maximaal 25 dagen. Vervolgens wordt de jonge wijn voor 10 maanden gelagerd in Frans eiken vaten, waarvan 20% nieuw, 40% tweedejaars en 40% derdejaars. De wijn is diep violet van kleur met een fijne geur van cassis, pruimen, viooltjes en op de achtergrond chocolade en vanille. De smaak is aantrekkelijk en vol en de wijn heeft zachte rijpe tannines.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14%
Land
Chili
Ligging wijngaard
Op glooiende hellingen in de Pencahue regio in Maule Valley.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Maule Valley
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Fruitige en kruidige wijn met aroma's van cassis, pruimen, chocolade en vanille. Aantrekkelijke volle smaak met zachte tannines.
Wijn/Spijs combinatie
Bij rood vlees, wild en harde kazen.
Druivensoort
syrah
Jaar
2015