Terres Fumées Gris de Sauvignon

Artikelnummer
46155
Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma's van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit. De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De 'gris' is een minder voorkomende variant van de 'blanc' en geeft roze druiven. De gepassioneerde Francois Lurton plantte op geselecteerde plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort.
Download afbeelding More information
* Box of 6 bottles
Beschrijving
De wijn is een blend van sauvignon gris en sauvignon blanc. De 'gris' is een minder voorkomende variant van de 'blanc' en geeft roze druiven. Verantwoordelijk voor deze bijzondere Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. Hij plantte op zorgvuldig uitgekozen plots in de Languedoc en Gers deze bijzondere druivensoort. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 15 tot 20 jaar. Om een optimale extractie van de roze kleur uit de sauvignon gris te verkrijgen vindt een lange maceratie plaats. Daarna worden de druiven geperst, vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt. Na de vinificatie blijft de jonge wijn, alvorens te worden gebotteld, nog een paar weken op zijn lees wat bijdraagt aan bouquet en smaak. Proefnotities: Bleek, zalmachtig roze van kleur. Een verleidelijk bouquet met verfijnde aroma's van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft een zachte aanzet, vervolgt met een mooie mineraliteit en combineert op fraaie wijze de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in Languedoc en Gers.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Frankrijk
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Zalmkleur. Bouquet van jasmijn, jeneverbessen, citroen en perzik. De smaak heeft mooie mineraliteit en combineert fraai de zachtheid van perzik met de levendigheid van citrusfruit.
Wijn/Spijs combinatie
Zomerse salades, koude vleeswaren, licht kruidige gerechten en desserts van rood fruit.
Druivensoort
sauvignon blanc, sauvignon gris
Jaar
2016