Francois Lurton Terres Fumées Sauvignon Blanc

Artikelnummer
46156
Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango die zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale. Wijnmaker is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio's; Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te presteren.
* Box of 6 bottles
Beschrijving
Een knisperende frisheid, een vitaal aroma en een energiek karakter typeren de klassieke Sauvignon Blanc. Geen wonder dat deze wijnen een grote groep volgelingen hebben. Verantwoordelijk voor deze Terres Fumées is de gepassioneerde Francois Lurton, telg van een wijnbrouwersfamilie (5e generatie) uit Bordeaux. De druiven zijn afkomstig uit zorgvuldig gekozen regio's; Languedoc, Gers, Tarn en Charentes. En dan steeds van terroirs waarop de sauvignon blanc bewezen heeft uitstekend te preseteren. Leeftijd van de druivenstokken is gemiddeld 10 tot 15 jaar. Na de maceratie worden de druiven geperst, vervolgens koud gestabiliseerd en op zijn gefilterde lees terug gebracht waarna de gisting op lage temperatuur (tussen 16 en 18 graden) plaatsvindt. Na de vinificatie blijft de jonge wijn, alvorens te worden gebotteld, nog een paar weken op zijn lees wat bijdraagt aan bouquet en smaak. Proefnotities: Lichtgeel met groene reflexen, een dartelende neus van citrus vormt de ouverture gevolgd door impressies van bukshout, menthol en mango wat zich voortzet in de levendige smaak die zacht inzet en vervolgt met een frisse, knisperende finale.
Detailed information
Alcohol percentage
11.5%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Geselecteerde percelen in Languedoc, Gers, Tarn en Charentes.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Frankrijk
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Lichtgeel, een dartelende neus van citrus met impressies van bukshout, menthol en mango. De levendige smaak zet zacht in en wordt gevolgd door een frisse, knisperende finale.
Wijn/Spijs combinatie
Apéritief, vis, schaal- en schelpdieren, kip, kalfs- en varkensvlees of bij een stukje geitenkaas of hartig hapje.
Druivensoort
sauvignon blanc
Jaar
2016