Stags' Leap The Leap, Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
42688
Opent met complexe aroma's van zwarte kersen, donkere chocolade, kruidnagel en een hint van expresso. De structuur is vol en compact met harmonieuze tinten van bramen, zwarte bessen, vanille en anijs.Volledig opgenomen en rijpe tannines eindigen in een lange afdronk van braamstruiken, koffie en cacaopoeder.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Stags' Leap betekent 'de sprong van het hert'. De naam van dit in 1893 opgerichte Amerikaanse wijnhuis is ontleend aan een intense legende over een heroisch hert dat ooit over een enorme afgrond sprong om aan een groep jagers te ontsnappen. De wijngaarden van Stags' Leap worden omringd door de Stags Leap Palissades: een bergketen die zorgt voor een zeer gunstig microklimaat. Voeg daarbij nog een vruchtbaar terroir - met een mengeling van klei, leem en vulkanische resten - en het mag niet verbazen dat dit subdistrict van Napa Valley als eerste werd bekroond met de Amerikaanse 'appellation' AVA (American Viticultural Areas).
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Verenigde Staten van Amerika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Napa Valley
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Complexe aroma's van zwarte kersen, donkere chocolade, kruidnagel en een hint van expresso. Volle en compacte structuur met hinten van bramen, zwarte bessen, vanille en anijs.
Rijping
18 maanden in Frans eiken, waarvan 37% nieuw.
Potentiele ontwikkeling
15 tot 20 jaar.
Bodem type
Vulkanisch, alluviaal, kleui en leem.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2006