Nederburg The Manor, Cabernet Sauvignon

Artikelnummer
45542
Robijnrode kleur met in het boeket een overvloed aan rijpe bessen e n donkere chocolade aroma's metnuances van eiken op de achtergrond. In de smaak krachtig met rijp fruit, krachtige tannines en eenlange afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Op 1 november 1791 werd de immigrant Philippus Wolvaart eigenaar van de Nederburg boerderij met 49 ha. wijngaarden. De boerderij ligt tussen de Berg en Palmiet rivieren, beter bekend als Paarl. Rond de historische boerderij liggen de kelders waar in de jaren dertig al wijn bij lage temperatuur werd vergist, voor die tijd revolutionair. Ook vandaag de dag worden de wijnen daar op eigentijdse manier vervaardigd. Traditie en talent gemixt met passie, precisie en geduld resulteert in klassiek gestructureerde wijnen met levendige fruitsmaken. Nederburg's wijnen vol fruit en finesse worden wereldwijd beloond. De druiven groeien op wijngaarden in Paarl en Wellington op de Western Cape. De bodemsoort is voornamelijk graniet en de wijngaarden liggen circa 100m boven zeeniveau. Proefnotities: geuren van rijpe bessen, donkere chocola en nuances van eiken op de achtergrond. De smaak is krachtig met rijp fruit, tannines en een lange afdronk. Een ideale begeleider van stevige gerechten van paté's tot steaks, evenals stevige gerechten zoals beef stroganoff, winterstoofpotten, gebraad en rijpe kazen.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
14.5%
Land
Zuid-Afrika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Robijnrode kleur met in het boeket een overvloed aan rijpe bessen en donkere chocolade aroma's. In de smaak krachtig met rijp fruit.
Wijn/Spijs combinatie
Een ideale begeleider van stevige gerechten van paté's tot steaks, evenals stevige gerechten zoals beef stroganoff, winterstoofpotten, gebraad en rijpe kazen.
Druivensoort
cabernet sauvignon
Jaar
2016