Nederburg The Manor, Chardonnay

Artikelnummer
45545
Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. 80% van de gefermenteerde wijn wordt op houten vaten gerijpt voor zes maanden. Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
De naam Nederburg verwijst naar de Hollandse historie van dit wijnbedrijf. The Manor House was wat we nu een statige herenboerderij zouden noemen. De oprichter van Nederburg, Philippus Wolvaart, liet het bouwen in Neder Kaapse stijl compleet met rieten dak en betrok het in 1800. Het gebouw staat nu onder monumenten toezicht er is een bistro stijl restaurant in gevestigd. Uitgangspunt voor de serie wijnen uit de Nederburg The Manor collectie is dat goede wijn alleen gemaakt kan worden uit de beste wijngaarden. Superieure wijngaarden, het beste terroir en de zorg van de wijnboeren zijn de basis voor de mooiste wijnen. De druiven voor deze Chardonnay komen uit Paarl, Malmesbury en Philedelphia. De wijnstokken groeien op de zuidelijke heuvels. De druiven worden met de hand geoogst en zacht geperst om de fruitaroma's te behouden. 80% van de gefermenteerde wijn wordt op houten vaten gerijpt voor zes maanden. Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk. Perfecte begeleider van salades, zeevruchten, vis en kalfsvlees.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Zuid-Afrika
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Western Cape
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Het bouquet kenmerkt zich met limoen, abrikoos met een hint van vanille. De smaak is fris, aromatisch met een rijpe structuur en mondvullende afdronk.
Wijn/Spijs combinatie
Perfecte begeleider van salades, zeevruchten, vis en kalfsvlees.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2016