Ruffino Torgaio Rosso

Artikelnummer
46435
Robijnrood met paarse reflexen. Bouquet en smaak zijn een bombardement van vrolijk, fris rood fruit, bessen, zwarte kersen en pruimen met op de achtergrond een bloemige impressie van viooltjes. Jong en licht gekoeld drinken op een dag dat 'O Sole Mio' voor zomerse temperaturen zorgt. Ruffino heeft de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie. Torgaio is het voorbeeld van zo'n moderne wijn die velen zal aanspreken.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Weinig landschappen ter wereld zijn zo mooi, romantisch en tijdloos als dat van Toscane, gelegen tussen de schitterende steden Florence en Siena. Het begon in 1877 toen de mannen Ilario en Leopoldo Ruffino samen een wijnbedrijf begonnen. Zij zagen in Toscane de ideale omgeving voor het maken van wijn en hebben de basis gelegd voor één van de meest bekende en geliefde Italiaanse wijnhuizen. Ruffino heeft de perfecte mix gevonden tussen vernieuwing en traditie. Kwaliteit staat voorop: hoge plantdichtheid, lage opbrengsten, de beste klonen en de laatste technieken in combinatie met een respect voor traditie. Torgaio is het voorbeeld van zo'n moderne wijn die velen zal aanspreken. De most gist ongeveer 7 dagen in roestvrij stalen tanks onder lage temperatuur om de frisheid en fruitige aroma's te behouden. En ook na de malolactische fermentatie blijft de wijn tot de botteling op roestvrij staal. Proefnotities: Robijnrood met paarse reflexen. Bouquet en smaak zijn een bombardement van vrolijk, fris rood fruit, bessen, zwarte kersen en pruimen met op de achtergrond een bloemige impressie van viooltjes. Jong en licht gekoeld drinken op een dag dat 'O Sole Mio' voor zomerse temperaturen zorgt.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
De beste locaties in de heuvels van Toscane.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Robijnrood, bouquet en smaak zijn een bombardement van vrolijk, fris rood fruit, bessen, zwarte kersen en pruimen met een bloemige impressie van viooltjes.
Wijn/Spijs combinatie
Antipasti, pasta, pizza, koude en gegrilde worstsoorten, hammen, vleespatés, lamsvlees, kalfs- en varkensvlees, kip, geitenkaas en jonge of belegen Edammer.
Druivensoort
cabernet sauvignon, merlot, sangiovese
Jaar
2016