Tremblay-Marchive, Chablis

Artikelnummer
7000016525
Zijdezacht met een rijk geschakeerd bouquet van fruit (appel, perzik, meloen, citroen) en een vleugje witte bloemen. De frisse zuurgraad en mooie afdronk zorgen voor een fraaie afronding. De druivenstokken zijn gemiddeld 35 jaar oud, er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en uitsluitend organische mest. De most krijgt naast de alcoholische fermentatie ook een malolactische gisting in roestvrij stalen tanks onder gecontroleerde temperatuur van 18° C waarna de jonge wijn 5 tot 12 maanden rijpt op tank.
Omschrijving
Chablis: een niet te imiteren wijn. Een wijn die zijns gelijke in de hele Bourgogne niet vindt - ofwaar ook ter wereld. Niet beheerst door het rijpe,zachte, nootachtige fruit van de zuidelijker districten, maar door een frisse mineraligheid. Een wijn met een wat koel karakter maar die toch glimlacht in het glas. Het unieke karakter is te danken aan het koele, continentale klimaat en de dikke kalklaag waarop de druiven geplant zijn en die gevormd is door fossielen van miljarden schelpdieren. De grond heet Kimméridgen, naar het plaatsje Kimmeridge aan de Engelse Kanaalkust. De krijtrotsen van Dover staan dan ook rechtstreeks in verbinding met de terroir in de beroemde Fransewijnstreek. Bleekgeel, in bouquet en smaak komt wit fruit voren waarbij de pittige mineraliteit fraai combineert met een elegante structuur die zorgt voor een heerlijke afdronk.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
12.5%
Allergeen sulfiet
Ja
Allergeen melkbestandsdelen
Ja
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Chablis
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Bourgogne
Volume
0.75
Wijnkaart omschrijving
Tremblay-Marchive, Chablis
Wijn/Spijs combinatie
Klassiek is de combinatie met oesters (Oesterwateris niet voor niets de bijnaam voor Chablis). Ook andere schaal- en schelpdieren, visgerechten en charcuterie combineren uitstekend. Heerlijk ook met romige witschimmelkazen zoals Brie, Chaource en vergelijkbare soorten.
Druivensoort
chardonnay
Jaar
2018