Vino Nobile di Montepulciano, Tenuta Lodola Nuova

Artikelnummer
45423
Een medium bodied wijn met verfrissende zuren en soepele tannines. Elegante en goed gestructureerde balans met volop fruittonen in de afdronk en aroma's van pruimen en tabak.
Download afbeelding Meer informatie
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Lodola Nuova Vino Nobile di Montepulciano DOCG is een elegante en traditionele rode wijn uit één van de oudste Toscaanse wijngebieden. Het woord 'Lodola' komt van het Italiaanse woord voor 'leeuwerik'. Al eeuwenlang migreren deze zangvogels naar Montepulciano waar wijn wordt gemaakt. Het woord 'Nobile' refereert naar de hoge kwaliteit van de wijn. Het lodola Nuova wijngoed maakt al wijn sinds de 15e eeuw en de historie gaat terug tot het midden van de 12e eeuw. Het is een medium-bodied wijn met verfrissende zuren en soepele tannines. Elegante en goed gestructureerde balans met volop fruittonen in de afdronk en aroma's van pruimen en tabak.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13.5%
Land
Italië
Ligging wijngaard
In het zuiden van de provincie Siena.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Toscane
Seal / afsluiting
KURK
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Deze robijnrode, middelzware wijn heeft een goede balans tussen zoet, zongerijpt fruit en frisse, viefe zuren.
Wijn/Spijs combinatie
Combineert heerlijk met rijke gerechten zoals geroosterd wild, gestoofd lamsvlees met rozemarijn, kalfsvlees, bonenschotels, Toscaanse biefstuk en gebakken eendenborst met een rode wijnsaus.
Rijping
18 maanden.
Potentiele ontwikkeling
5 tot 10 jaar.
Druivensoort
merlot, sangiovese
Jaar
2012