Laroche Viognier

Artikelnummer
46298
Michel Laroche, de innovatieve maker van topwijnen in Chablis, werkt tegenwoordig ook in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van zijn cépage- wijnen uit het Franse zuiden. De viognierdruif staat bekend om zijn unieke, geurige, florale aroma's. Laroche's Viognier Vin de Pays d'Oc is ook heel geurig maar op een aangenaam subtiele wijze. Perzik, meloen, ananas en een vleug hyacinth zijn aroma's die voorkomen in deze opvallend elegante, frisfruitige Viognier. Verrukkelijk als droog, opwekkend aperitief en een aanrader bij lichte gerechten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Michel Laroche is wereldwijd bekend als de innovatieve producent van topwijnen in Chablis en tegenwoordig ook van wijnen in de Languedoc en Chili. Deze Viognier is één van de cépagewijnen die Laroche in het Franse zuiden maakt. Van de viognierdruif worden in de noord-Rhône uitzonderlijk geurige wijnen gemaakt die jaren kunnen ouderen. Deze Viognier uit het zuiden is ook heel geurig maar bedoeld om jong van te genieten. De wijn is fonkelend lichtgeel en geurt naar perzik, ananas, zoete meloen en heeft op een heel subtiele manier het florale van hyacinth. In de mond valt zijn frisse fruitigheid op. Een evenwichtige, aromatische wijn met een opwekkende afdronk. Een geurig, fris aperitief en eenelegante begeleider van lichte (lunch)gerechten.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
13%
Land
Frankrijk
Ligging wijngaard
Viognier is een lastige druif. Hij kan uitstekend veel zon verdragen, maar heeft ook koelte nodig om te voorkomen dat hij te log, te dik en te uitgesproken wordt. Michel Laroche heeft zijn viognier in de Languedoc op hellingen met een noordelijke expositie aangeplant zodat ze wel zon maar niet te veel warmte krijgen. Het resultaat is een frisse, elegante, evenwichtige Viognier.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Languedoc/Roussillon
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Een droge, frisse en fruitige wijn met subtiele aroma's van rijpe perzik, ananas en hyacint. Een geurig apertief en een elegante tafelwijn bij verfijnd gekruide gerechten.
Wijn/Spijs combinatie
Door zijn uitgesproken florale tonen wordt een Viognier terecht bij gerechten met oosterse specerijen aangeraden. Laroche's Viognier is ook aromatisch maar op een mooie, bescheiden wijze waardoor hij bij verfijnd gekruide gerechten het best tot zijn recht komt. Gegrilde jakobsmossel met kervelboter, salade met venkel en rivierkreeft, tongfilet met kerriejus, geroosterde kipfilet, pasta met zeevruchten, milde kaas als port salut.
Druivensoort
viognier
Jaar
2016