La Guita

  • Opgericht in 1825
  • Eén van de oudste sherryhuizen in Sanlúcar de Barrameda
  • De best verkochte Manzanilla in Spanje
  • De enige Manzanilla die geproduceerd wordt van Pago Marflores
  • La Guita was pionier in het vermelden van de botteling datum op het label

Wijnassortiment

2 Items
per pagina
Aflopend sorteren
2 Items
per pagina
Aflopend sorteren

Bodega La Guita is opgericht in 1825 door Don Domingo pérez Marín. Hiermee is het één van de oude sherryhuizen. La Guita is opgericht als familiebedrijf. 

In 1900 nam de vraag naar manzanilla sherry’s ontzettend toe. Om te zorgen dat iedereen wel betaalde voor deze hooggewaardeerde maar ook prijzige sherry, werd gevraagd of ze wel ‘la guita’ konden betalen. ‘La guita’ betekent in het spaans koord of touw maar wordt ook wel gebruikt als synoniem voor geld. Het gebruik van de term ‘la guita’ zorgde ervoor dat de wijn van de Bodega al snel bekend stond als die van ‘La Guita’.

Omdat deze term zo wijd gebruikt werd, werd door de makers besloten om deze naam te registeren en de flessen herkenbaar te maken door een koord aan de fles vast te maken. Het registeren van het merk bleek een verstandige keuze aangezien deze manzanilla uitgroeide tot de bekendste en meest verkochte manzanilla!

Sinds 2007 maakt de Bodega onderdeel uit van Grupo Estévez. De palomino druiven voor de La Guita komen uit wijngaarden met ‘Albariza superior’, de hoogste bodem kwaliteit volgens in Sanlucar geldende regels.