Sherry

Sherry noemen we, net als Port en Madeira, een versterkte wijn. Van deze drie versterkte wijnen, is Sherry de enige volledig witte. Sherry wordt enkel en alleen geproduceerd in de streek van Jerez de la Frontera, in het zuidelijkste puntje van het Spaanse Andalusië. De Engelse verbastering van het woord Jerez is - hoe kan het ook anders - Sherry.

Wijnassortiment

Oops. We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Sherry is een versterkte witte wijn en wordt gemaakt in het gebied rondom Jerez. Om dry-sherry te maken worden Palomino druiven gebruikt en voor de zoetere varianten wordt de Moscatel druif en de Pedro Ximénez druif gebruikt. Het maken van deze versterkte wijn gaat net even iets anders als het produceren van gewone wijn. Bij de productie van deze wijn wordt het Solerasysteem gebruikt. Dat houdt in dat de sherry die al langer op vat heeft gerijpt, geleidelijk wordt vermengd met jongere sherry. Uiteindelijk wordt dus een mengsel van sherry getapt en wordt het fust weer bijgevuld met een jongere sherry. De verschillende soorten? Fino, Manzanilla, Amontillado, Oloroso, Palo Cortado, Medium Dry en Pedro Ximénez.