Selbach Oster Zeltinger Sonnenuhr Riesling Spätlese

Artikelnummer
42071
Tintelfris en milddroog met minerale, wat zilte tonen, het fruitige van appel, ananas en citrus en speelse, vrolijke, florale aroma's. Dit is een terroirwijn. Een Riesling van een uitzonderlijke wijngaard. Niet alleen de complexiteit in aroma, maar ook de balans tussen zuur en zoet, de volheid en diepte van deze lichte (8,5% alc) wijn laten zijn klasse zien. Voor zo en bij verfijnde gerechten.
* Doos van 6 flessen
Beschrijving
Riesling is een druif met het vermogen om het terroir in de uiteindelijke wijn tot uiting te laten komen. Deze Zeltinger Sonnenuhr is een echte terroir-Riesling. In de neus vallen de minerale, vuursteenachtige, aardse tonen gelijk op. In de mond worden die mineralen aangevuld met het fruitige van appel, gekaramelliseerde ananas en citrus en met speelse bloesemaroma's. Het delicate rieslingzuur houdt de wijn fris, maar komt heel zacht over doordatde spätlese van laatgeoogste, suikerrijke druiven restzoet bevat. De fragiele, rijke en rijpe wijn is vol en tegelijkertijd vlinderlicht (8,5% alc) en volkomen in balans. Compleet, complex en elegant.
Uitgebreide informatie
Alcohol percentage
8%
Land
Duitsland
Ligging wijngaard
De familie Selbach-Oster bezit 17 hectaren wijngaard die verspreid liggen over zo'n 7 km op de lijn Zeltingen-Wehlen-Graach-Bernkastel. Zeltinger Sonnenuhr ligt dicht bij de Moezel en grenst aan Zeltingen. Sonnenuhr is een wijngaard met een bijzondere uitstekende, zuidelijke ligging, een mineralige leisteenbodem en een uniek microklimaat. Die elementen tesamen, en een goed wijngaard-beleid, leidt tot rijpe, rijke wijnen met mooie, evenwichtige zuren en een scala aan aroma's van floraliteit, fruitigheid en mineraliteit.
Verpakkingshoeveelheid
6
Regio
Mosel
Seal / afsluiting
SCHROEFDOP
Wijnhuis
Volume
0.75l
Wijnkaart omschrijving
Fris, licht, uitgesproken fruitig, floraal en pittig. Het zoetje maakt de fijne rieslingzuren wat zachter en de aroma's extra geurig.
Wijn/Spijs combinatie
Aperitief, sushi, amuses Gerookte zalm, gerookte vis Salades met kip, rauwe ham, andere pittige vleeswaren Lichte, oosters gekruide gerechten Zuurkoolschotels met gevogelte of vis Gevogelte Kaas
Leeftijd wijnstok
100 jaar.
Opbrengst
5.000 tot 6.000 liter.
Rijping
20 tot 30 jaar.
Potentiele ontwikkeling
Is nu goed op dronk maar wint aan complexiteit door verdere rijping tot 20 jaar.
Bodem type
Handmatige oogst. De vergisting vindt plaats in RVS op 16 graden Celsius, op zijn lie. Daarna volgt filtering, koude stabilisatie en uiteindelijk botteling.
Druivensoort
riesling
Jaar
2011